Beauties of Translation, pt.2: Lempiä lainausmerkit hänen

As I wrote earlier in my post about Dr Okell’s Wondrous Beer Translation, I am great fan of machine translations — they sort of underline our close and affectionate relationship with information technology, and the current (rather cute) state of artificial infan… I mean intelligence. This time I dedicate my love to a sidebar widget provided by Google, titled “Lempiä lainausmerkit hänen”. I suppose the original title has something to do with memorable quotes about love, but the machine translates ‘quotes’ with the Finnish word for ‘quotation marks’, and also the actual content of these “quotation marks” follows the same, delightful logic:

Lainausmerkit widget

This is so cute — just think about it: the machine even has translated ‘Honoré’ as ‘kunnioittaa’ (meaning ‘respects’). *smileysmiley* Link to widget’s page:
http://www.google.fi/ig/directory?url=charles447.googlepages.com/love.xml

Edit: the original de Balzac quote is probably this: “True love is eternal, infinite, and always like itself. It is equal and pure, without violent demonstrations: it is seen with white hairs and is always young in the heart.”

Author: frans

Professor of Information Studies and Interactive Media, esp. Digital Culture and Game Studies in the Tampere University, Finland. Occasional photographer and gardener.

3 thoughts on “Beauties of Translation, pt.2: Lempiä lainausmerkit hänen”

  1. Lainausta edellisen jatkoksi:

    “Omena Ilmoittaa Veres 3G iPhone Avulla Paastota 3G Langaton Tekniikka

    Kesäkuu 10th, 2008

    kuuluisa Amerikkalainen monikansallinen kaupunginhallitus avulla keskittyä model after vehkeilevä ja valmistava kuluttaja elektroninen, Omena has virallinen ilmoittaa sen ylänkömaa- ennakoida veres 3G iPhone, joka puts edes enemmän erikoisartikkeli aikaa sinun sormenpää, käsittävä paastota 3G langaton tekniikka, GPS kartoittava, ja veres App Säilyttää, antaa käyttäjä jotta hankkia ahkeruus kotona joka kategoria, polveutua kisat jotta ammatti, kasvatus jotta ajanviete, rahoittaa jotta hyvinvointi ja asianmukaisuus, productiveness jotta”…

  2. Oops — the Akismet spam filter had been a bit too proactive (maybe it has something against Mydigitallife.info?) Reading the site for some time is like entering some kind of surreal, alternate universe of nonsense…

Comments are closed.

%d bloggers like this: