Informaatiokone ja ihminen Turussa

Tällainenkin hauska tilaisuus tulossa, saimme tästä aiheen Turun matkaan:

EETOS Ry yhteistyössä Tanssiteatteri Erin kanssa toivottaa sinut tervetulleeksi keskustelutilaisuuteen:

ERI-Klubi Punakone 19.11.2011

Koneen ja ihmisen yhdessäolo aiheuttaa suuria tunteita. Toinen näkee punaista, jos ihmistä verrataan koneeseen. Toinen taas punastuu mielihyvästä tietokonepelien ääressä. Mitä taiteentutkijat oikein ajattelevat ihmisen ja koneen yhdessäolosta — se selviää ERI-Klubin Punakone-illassa!

Illan aikana elokuvatutkimuksen professori Jukka Sihvonen Turun yliopistosta sekä esteetikko ja yliopistonlehtori Max Ryynänen Aalto-yliopistosta valottavat näkemyksiään punakoneesta yllättävistä lähtökohdista käsin.

Sihvonen tarkastelee aihetta otsikolla “Pehmeä kone” ja Ryynänen puolestaan miettii teemaa “Yhteispelin estetiikan” kautta. Digitaalisen kulttuurin ja pelitutkimuksen professori Frans Mäyrä Tampereen yliopistosta puolestaan paneutuu näkökulmaan “Informaatiokone ja ihminen”.

Lisäksi koneisuutta hyödyntävä kuvataiteilija Oona Tikkaoja kertoo töistään ja mediataiteilija Hannele Romppanen yhdessä tanssitaiteilija Helena Romppasen ja muusikko Heikki Tikan kanssa esittävät ensimmäistä kertaa Punakone-teoksensa.

Illan juontaa kirjailija Niina Repo-Kouki. Aulassa on nähtävillä myös osa Tikkaojan installaatiosta Killer Robot vs. Robot Killer.

Vuoden viimeinen ERI-Klubi toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston tutkijoista koostuvan Eetos ry:n kanssa.

ERI-Klubit ovat osa Kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa ja Tanssiteatteri ERIn pääyhteistyökumppanina on Turun yliopisto. Mukana ovat myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Åbo Akademi, tiedekeskus Heureka, Turun yliopiston tieteentekijät -yhdistys ja Eetos ry.

Paikka: Tanssiteatteri ERI, Studio ERI, Yliopistonkatu 7

Aika: 19.11.2011 klo 19.00 (illan kesto noin 2h)

Liput: 15EUR

Lippuvaraukset: tanssiteatteri.eri@turku.inet.fi, puh. 02-250 1032 www.eridance.net

Author: frans

Professor of Information Studies and Interactive Media, esp. Digital Culture and Game Studies in the Tampere University, Finland. Occasional photographer and gardener.

%d bloggers like this: