Facebook ja pelitutkimus

[My presentation slides from today’s Facebook research seminar in Tampere] Pohdin tässä lyhyessä esityksessäni hieman sitä työtä, mitä Tampereen Gamelabin tiimi on vuosien varrella Facebook-pelien ja -pelaamisen sekä näihin liittyvien tutkimusteemojen parissa tehnyt, että toisaalta laajemmin sitä pelijulkaisemisen ja pelikulttuurin muutosta joka on edelleen käynnissä. Julkaisumallien, teknologiaympäristöjen ja mediaekosysteemien muutokset ovat merkittäviä, mutta niin on myös laajempi kulttuurinen muutos – ehkä aikuisenkin ihmisen on tänään hieman helpompaa olla avoimesti leikillinen kuin vain vuosikymmen sitten?

Author: frans

Professor of Information Studies and Interactive Media, esp. Digital Culture and Game Studies in the Tampere University, Finland. Occasional photographer and gardener.

%d bloggers like this: