Name-giving party

Name-giving party
Originally uploaded by FransBadger

Our little boy finally got his name yesterday. Or two of them: in ‘Luka Ilmari’ the first part is rooted in the Mediterranean civilization, whereas Ilmari comes from the deep roots of Kalevala and Finnish history. “Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä.” Nuff said.

Author: frans

Professor of Information Studies and Interactive Media, esp. Digital Culture and Game Studies in the Tampere University, Finland. Occasional photographer and gardener.

2 thoughts on “Name-giving party”

  1. Onnea nimipäivänä! Kalevalaiset nimet näyttävät kasvattavan suosiotaan. Liekö jonkinlainen vastaisku kulttuuriselle globalisaatiolle vai onko kaveripiirissäni vain paljon lisääntymisiässä olevia fantsuharrastajia.

  2. Tjuu. Lyhyet näyttävät olevan nykyään suosiossa. Aino ja Eetu ovat vuonna 2006 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Seuraavina tytöillä Emma, Sara, Ella ja Venla. Pojille useimmin annetut etunimet Eetun lisäksi olivat Veeti, Aleksi, Elias ja Joona. (Väestörekisteri.)

Comments are closed.

%d bloggers like this: